Retele wireless profesionale

Retele wireless profesionaleMaintainIT vine in sprijinul companiilor cu serviciul de retele wireless profesionale, acesta constand in proiectarea si executarea de retele wireless profesionale. Solutiile oferite iau in calcul factorii geografici in special interferentele ce pot aparea din cauza reliefului zonal a zonei acoperite, astfel incat la predarea lucrarii toate dispozitivele conectate la aceaste retele wireless profesionale, vor avea parte de semnal wireless la un nivel excelent indiferent de situatie.
Echipamentele oferite de catre MaintainIT in colaborare cu partenerii sai sunt cele mai performante echipamente wireless din tara, solutiile fiind ideale atat din punct de vedere al performantelor sale cat si al costurilor ce presupun instalarea si intretinerea lor mai apoi.
Servicii IT suplimentare: Consultanta IT | Service calculatoare | Cablare structurata | Mentenanta IT | Web hosting SSD | Web design

Ce sunt retelele wireless profesionale?

Activitatile de afaceri parasesc biroul si se muta in sala de conferinte, in sectia de productie, la domiciliu, la hotel si la restaurant. Pentru a beneficia de aceasta libertate, companiile utilizeaza retele wireless profesionale si hotspot-uri WiFi pentru a ramane in contact cu angajatii, clientii si partenerii.
O retea locala wireless va permite sa conectati computerele fara a avea nevoie de fire sau cabluri. Aveti nevoie de un document de pe server cand sunteti in sala de conferinte? Doriti sa accesati sistemul de stocuri din depozit? O retea wireless profesionala faciliteaza acestea utilizand unde radio pentru a permite dispozitivelor mobile dintr-o numita zona sa se conecteze si sa comunice.

De ce retele wireless profesionale?

Avantajele retelelor wireless sunt atat pe termen scurt, cat si pe termen lung:

  • Comoditate – in prezent, toate notebook-urile si numeroase telefoane mobile sunt echipate cu tehnologie WiFi pentru conectare directa la o retea wireless. Angajatii pot accesa securizat resursele retelei dumneavoastra din orice locatie din zona de acoperire. In general, zona de acoperire se refera la sediul companiei, insa poate include mai multe cladiri.
  • Mobilitate – angajatii pot ramane conectati la retea chiar daca nu lucreaza din birourile proprii. Persoanele care participa la intruniri pot accesa documente si aplicatii. Agentii de vanzari pot accesa reteaua din orice locatie pentru a consulta informatii importante.
  • Productivitate – accesul la informatii si la aplicatiile principale ale companiei ajuta angajatii sa isi duca la bun sfarsit activitatile si incurajeaza colaborarea. Vizitatorii (clienti, furnizori sau producatorii) pot beneficia de acces securizat pentru invitati la Internet si la datele de afaceri proprii.
  • Configurare simpla – atunci cand nu necesita montarea de cabluri, instalarile pot fi rapide si rentabile. De asemenea, retelele wireless profesionale faciliteaza conectarea locatiilor greu accesibile, de exemplu depozite sau sectii de productie.
  • Scalabilitate – pe masura ce operatiile din cadrul afacerii se dezvolta, este posibil sa trebuiasca sa va extindeti rapid reteaua. In general, retelele wireless se pot extinde cu echipamentele existente, in timp ce o retea cablata poate necesita cablari suplimentare.
  • Securitate – controlarea si administrarea accesului la reteaua dumneavoastra wireless sunt importante pentru succesul acesteia. Evolutiile tehnologiei WiFi asigura protectii de securitate robuste pentru ca datele dumneavoastra sa fie usor disponibile numai pentru persoanele carora le permiteti sa le acceseze.
  • Costuri – functionarea unei retele wireless profesionale poate avea costuri mai reduse, fapt care elimina sau reduce costurile pentru mutarea, reconfigurarea sau extinderea birourilor.

Cum poate utiliza compania dumneavoastra retele wireless profesionale

Intr-o companie fiecare minut conteaza. Un instrument puternic puternic pentru sporirea productivitatii si incurajarea partajarii de informatii este folosirea de retele wireless profesionale. Beneficiind de acces nerestrictionat la documente, e-mailuri, aplicatii si alte resurse de retea, angajatii pot calatori oriunde este necesar avand acces constant la instrumentele necesare indeplinirii sarcinilor de serviciu.

Aspectele importante ale unei retele wireless profesionale

Odata ce ati inteles utilitatea unei retele wireless pentru afacerea dumneavoastra, sunteti pregatiti pentru pasul urmator de implementare a proiectului. In continuare va prezentam o serie de aspecte de care trebuie sa tineti cont in aceasta etapa.

  • Conectarea PC-urilor – toate computerele notebook si numeroase PC-uri desktop au integrata tehnologie WiFi si sunt capabile sa acceseze retele wireless profesionale imediat ce aceasta este functionala.
  • Starea retelei existente – adaugarea unei retele wireless nu inseamna renuntarea la reteaua cablata existenta. Pentru companii este o practica obisnuita sa extinda acoperirea retelelor existente prin crearea de retele hibride (prin cablu/wireless) care asigura capabilitati wireless in salile de conferinte, in zonele generale de intruniri sau in spatii noi de birouri.
  • Dezvoltarea retelei – unul dintre principalele avantaje ale unei retele wireless este posibilitatea de conectare rapida a noilor echipamente.